Mogens Olofsen

Hvorfor frimureri? Hvorfor så hemmeligt?

Ja, det er blot nogle af de ofte stillede spørgsmål og de er blevet stillet igennem århundreder. Svarene er næppe entydige, men hvis du har lyst, kan du danne dit eget indtryk via diverse link her på siden.

Hvem er egentlig denne St. Martin?

Jubilæumsbogen

doeren til forbavsende glaederBogen "Døren til forbavsende glæder" hylder Randerslogen St. Martin´s 125 års jubilæum. Mit bidrag til bogen er som fotograf. I forordet står bl.a.: "Gennem årene har mænd af alle professioner og aldre i Frimurerlogen St. Martin søgt og fundet tid til fordybelse, henvisning til bærende værdier i tilværelsen og et broderskab, som har venskabets karakter og kvaliteter. De og vi erfarede snart, at vejen gennem logens dør førte ind til forbavsende glæder."

Se mit favoritbillede fra bogen. Jeg tog det en varm sommerdag i den meget hyggelige by Lazise, som ligger på den sydøstlige bred af Gardasøen.

Bogen kan købes via bogform.dk


 

Niels Aarup´s sider

Nogle har kendt ham, nogle har hørt om ham og andre igen ved slet ikke, hvem han var. Niels Aarup var cand. theol. med virke i størstedelen af sit arbejdsliv i Ballerup ved København. Han var en kontroversiel, men dedikeret og ikke mindst ekstremt vidende frimurer.

Det enorme og meget lærerige materiale, som han skrev om den frimureriske verden, lå på hans hjemmeside, men den blev naturligt lukket ned samtidig med, at han gik bort tilbage i 2005. En del af materialet har jeg over tid genskabt ved hjælp af venner i og uden for logen og med samtykke fra familien. Dem skylder vi en stor tak for at lade Niels´ store arbejde leve og komme andre frimurere til gavn og glæde.

 

 

 
st martin randers small provinsiallogen aarhus small
St. Martin, Randers Provinsiallogen, Århus
   
Mithra Fortuna Mariager Det faste anker Gren
Mithra Fortuna, Mariager Det Faste Anker, Grenå